O Župki i kako je nastalaO nama

Naša misija i principi djelovanja

ŽUPKA je stranka koja okuplja ljude različitih svjetonazora, a prvenstveno mlade i stručne ljude koji imaju boljitak svoje općine na srcu.

Nismo okupirani određenom političkom doktrinom već smo usredotočeni na rješavanje realnih, svakodnevnih problema s kojima se susreću stanovnici Župe, napretka u svakom smislu te općeg poboljšanja životnog standarda svih nas koji ovdje živimo i radimo.
Naš je fokus na radu, stvaranju učinkovite lokalne i regionalne samouprave, kreiranju infrastrukturnih i socijalnih preduvjeta koji će osigurati nesmetan razvoj lokalne i regionalne zajednice. Pri tome posebnu pažnju pridajemo održivom i ekološki prihvatljivom razvoju. Želja nam je da ŽUPKA bude mjesto okupljanja svih pojedinaca kojima je javni interes zajednice ispred osobnih interesa ili interesa odabranih skupina.

Želimo stvarati sigurno okruženje za djecu, moderne sadržaje za mlade i pobrinuti se da naši stariji imaju okolinu koju su zaslužili nakon cjeloživotnog rada i truda.

Poticati i razvijati sve posebnosti i bogatstvo, ali i mogućnsti Župe dubrovačke i Dubrovačko-neretvanske Županije cilj je kojeg želimo ispuniti!

Konkretnim projektima i sudjelovanjem u Vijeću općine Župa dubrovačka, Županijskoj skupštini Dubrovačko-neretvanske županije, na funkciji Načelnika općine te svim ostalim zakonom utemeljenim načinima javnog djelovanja radit ćemo na promicanju zajedničkih interesa svih Župki i Župljana.

Svima su nam dobro poznati problemi koji tište naše sugrađane, ali i nas same: nestabilno gospodarstvo, društvena neravnopravnost, neostvareni prirodni, gospodarski i ljudski potencijali, zastarjeli, skupi i neefikasan birokratski aparat, orijentacija lokalne samouprave na privatne i pojedinačne interese, nedostatak jasne politike održivog razvoja, nedovoljno razvijeno civilno društvo, netransparentnost u financiranju projekata, socijalna isključenost i na druge načine narušen dignitet velikog broja naših sugrađana. Mi na ove činjenice ne želimo i ne možemo ostati imuni!

Vođeni slobodom, pravednošću, aktivizmom i samostalnošću kao temeljnim vrijednostima koje njegujemo i podupiremo, zalagat ćemo se za jednaka prava  i mogućnosti svih građana. Imamo zadatak osigurati slobodu svakog pojedinca, slobodu govora kao preduvjet intelektualnog i emotivnog razvoja, slobodu medija, kulture, slobodu od birokratske kontrole. Samo tako moći ćemo izgraditi i održati društvo slobodno od nasilja, cenzure i korupcije.

U skladu s tim, zalagat ćemo se za brzo, učinkovito i transparentno provođenje projekata, održivi razvoj lokalne i područne samouprave, porezno rasterećenje građana, razvoj društva u cjelini, ali i individualnu slobodu svakog pojedinca.

Uvijek ćemo predlagati učinkovite i provedive načine upravljanja i biti predvodnici u izgradnji boljitka pojedinca i zajednice. Vjerujemo da samo tako možemo širom otvoriti vrata novom razvoju i prosperitetu ljudi te osigurati da od svoga rada svi dostojno žive.

Stanimo na kraj lošim praksama dosadašnjih vlasti! Izgradimo pravednu lokalnu i regionalnu samoupravu koja građanima polaže račune i koja će služiti kao dobar primjer drugim lokalnim sredinama u Republici Hrvatskoj!

O nama

http://www.zupka.org/wp-content/uploads/2017/05/72387931_106723490802347_2215292578784346112_o.jpg

24 studenog 2019. godineOsnivačka skupština

Župska stranka osnovana je 24. studenog 2019. godine na osnivačkoj skupštini koja je održana u hotelu Sheraton u Srebrenom.
http://www.zupka.org/wp-content/uploads/2020/01/zupka.png
Kontakt
+385 95 506 0205
info@zupka.org
Put Hrvatskih Branitelja 6, Brgat, 20207 Župa dubrovačka